„Славия“ затрудни „Берое“, но загуби в Стара Загора

„Берое“ записа пета победа в първата четворка на женската „А“ група, след като се наложи неочаквано трудно над „Славия“ със 79:70 като домакин в зала ДЗУ. Така старозагорки остават в челото на класирането и продължават битката за първото място с тима на „Монтана“.

По подобие на предишните срещи между „Берое“ и „Славия“, столичанки изиграха отлично първо полувреме, в което регистриха невероятен процент точна стрелба и се оттеглиха на почивка с точки аванс след 20 минути при 43:33. В третата четвърт домакините стопиха изоставането си на половина, а в последната част осъщестиха и пълен обрат, за да фиксират крайното 79:70 в тяхна полза.
Ралица Нанева завърши с 21 точки и 5 асистенции за победителките, до трипъл дабъл се доближи Виолина Кочева с 13 точки, 11 борби и 8 асистенции. 10 точки и 5 борби записа Габриела Николова.
За „Славия“ Мартина Николова завърши с 19 точки, 18 и 11 борби добави Антония Филипова, а 15 точки и 8 борби регистрира Емилия Янчева.

Следващият мач на старозагорки е като домакин срещу „Рилски спортист“ на 24-и март (събота), а на 31-ви март в София отново един срещу излизат „Славия“ и „Берое“.