Второ ОУ “П.Р.Славейков” спечели футболен турнир в Стара Загора

Селекцията на Второ ОУ „Петко Рачов Славейков“ спечели петото издание на турнира по футбол за деца за Купата на СУ „Христо Смирненски“. Надпреварата се проведе днес в общинска зала „Иван Вазов“, а за първото място се конкурираха шест отбора.  Те бяха разделени в 2 групи по три тима и след двубои по системата всеки срещу всеки в тях, се стигна и до срещите за разпределение на призовите места.
На финала се срещнаха тимовете на Второ ОУ „П. Р. Славейков“ и СУ „Железник“, които спечелиха своите предварителни групи. Те предложиха интересен и оспорван мач, но в края триумфът бе за момчетата от Второ ОУ след минимална победа с 1:0.
В срещата за трето място селекцията на 4-то ОУ „Кирил Христов“ победи с 4:3 тази на Първо ОУ „Георги Бакалов“, а за петото място се пребориха петокласниците от ОУ „Георги Райчев“ след успех с 4:2 срещу СУ „Христо Смирненски“.

Победителите получиха купи и медали, а освен това организаторите раздадоха и няколко индивидуални награди – за най-добър вратар, защитник, най-полезен състезател, голмайстор, както и за най-добър треньор. Участниците бяха зарадвани и с подаръци от ПФК “Берое”