ВК „Берое 2016“ приема финалния турнир в А НВГ

Спортна зала „Иван Вазов“ в Стара Загора е домакин на финалния турнир по волейбол за мъже за класиране във Висшата лига. Освен домакините от „Берое 2016“ в състезанието участват и отборите на „Царево“ и „Септември Про синема“ София.

За финалната надпревара старозагорци се класираха, след като надделяха над „Етрополе“ с 2:1 победи в полуфиналния плейоф. В първия ден, петък, от 18 часа, „Берое 2016“ ще играе срещу състава на „Царево. На следващия ден от 16 часа ще се срещнат „Царево“ и „Септември Про синема“. В последния ден, неделя, от 16 часа „Берое 2016“ ще играе срещу „Септември Про синема“. За Висшата волейболна лига ще се класират първите два от трите участващи състава. Президентът на ВК „Берое 2016“ сподели, че вярва във възможностите на своя отбор и в успеха на започнатия преди 4-5 години проект за развитие на старозагорският мъжки волейбол.

Жельо Желев призова старозагорските фенове да подкрепят младия отбор на „Берое“ и посочи още, че клубът няма да има финансови проблеми, ако успее да си спечели промоция във Висшата лига за следващия сезон.