За 4 дни – 140 сигнала на Горещия телефон на Общината

Граждани са информирали за близо 100 неправилно паркирани МПС в града.

Съобщено е за глутница безомни кучета в района на кв. „АПК”, около Детска градина №11 „Загоре”. Сигналът е насочен към Общински приют за безстопанствени животни. Съставени са два броя Акт за установяване на административно нарушение на собственици на кучета, порода „Питбул”, за разходка на животните без повод и намордник, в района на кв. „Казански” и около ул. „Искър” № 28.

Издаден е констативен протокол от екип на общинското звено „Контрол, екология и чистота” за неправомерно складиране на строителни отпадъци в чували в общи части на жилищна сграда, намираща се на кръстовището на ул. „Боруйград” и „Хаджи Димитър Асенов”.

След подадена информация за неработещо улично осветление по ул. „Рила”, ул. „Димитър Подвързвачов” и ул. „Слънчева”, както и в района на блок №175 на ул. „Св. Княз Борис”, същото е било отремонтирано. Извършен е ремонт и на паркомат и светофарна уредба.

На Горещия телефон е съобщено за грубо отношение от кондуктор на автобусна линия №65. Пътуващата от кв. „Железник” до село Горно Ботево старозагорка се е оплакала, че е получила негативна реакция заради заплащането на билета с дребни монети с номинал 2 ст. След извършена проверка, кондукторката е получила забележка за отношението си към пътниците.

В следствие на обилните дъждове и снеговалежи през последните дни има сигнали за счупени клони и опасни дървета. Клон е паднал върху автомобил в района на кв. „Казански”. Друг, в района на ул. „Цар Иван АсенII”, е бил отстранен, поради опасност от счупване и застрашаване на преминаващите пешеходци. Почистено е пътното платно от паднали клони на пътя Ракитница – Чирпан. Съобщено е още за щъркели, затрупани от сняг, в района на село Могила, в района на гробищния парк. Информацията е предадена на дежурен екип на „Зелени балкани”.

Сигнална лента и табела са поставени в района на оградата на училищния двор на СУ „Иван Вазов”, заради нарушената й цялост и предпоставка за инцидент. Очаква се ремонт на компрометираната част при стабилизиране на метеорологичната обстановка.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.