157 абсолвенти от Педагогическия факултет на Тракийския университет в Стара Загора получиха своите дипломи

С изпълнение на Хора към НУМСИ „Христина Морфова“, с диригент Стефка Минкова, започна връчването на дипломите на 157-те абсолвенти от Педагогическия факултет на Тракийския университет. Те бяха поздравени от заместник-декана на Педагогическия факултет проф. д-р Таня Борисова, заместник областния управител Петя Чакърова, началникът на отдел „Образование“ в община Стара Загора Пенка Чавдарова и началникът на РУО Татяна Димитрова.
Младите хора получиха дипломи от 5 магистърски степени. Общият успех на випуска е 5.26. Трима завършват образованието си с пълен отличен. Зам. областният управител връчи дипломата и златен медал на една от пълните отличнички – Ангелина Калинова, която завършва магистратура по специалността „Предучилищна педагогика“.
Радостно е, че голяма част от дипломиращите се магистри вече имат реализация в образователната и социалната сфера – като детски и начални учители, логопеди, консултанти, обучители и ръководители.
Гости на празника бяха деканското ръководство на Педагогическия факултет, директори на училища в областта, родители и близки на абсолвентите.