Атлети от 17 държави ще бягат на Маратон Стара Загора 2018

472-ма атлети от 17 държави са потвърдили участие в трите дисциплини на тазгодишното издание на Маратон Стара Загора. Състезателите ще бягат 10,5 км, 21 км и класическата дистанция от 42,195 м.
Сред участниците има представители на Великобритани, Германия, Естония, Македония, Полша, Румъния, Русия, Украйна, Кения, Унгария, Мароко, Молдова, Латвия и други страни. Специалистите очакват по улиците на Стара Загора да бъде регистрирано едно от най-силните постижения в Европа за тази година.
В последния момент участие на 21 км потвърдиха и още двама елитни атлети: при жените ще бяга Косгей Чепчирчир с личен резултат 1:10 часа, а при мъжете се добави името на Хилари Кипчумба с впечатляващите лични рекорди 1:02 часа на полумаратон и 2.08 часа на маратон от Таурус миналата година. 21-километровата дистанция ще определи държавните шампионина България и интересът към Националното първенство е голям. Досега броят на записаните надхвърля 200, близо 100 от тях ще спорят за националните титли. Сред претендентите за титлата при мъжете е миналогодишният победител на 21 км Иван Попов от „Берое“.
Стартът на състезанието е в неделя, навръх Цветница от 10:00 часа пред училище „Васил Левски“. Маршрутът продължава по бул.“Цар Симеон Велики“, след което състезателите преминават по бул. „Никола Петков“. В района на магазин „Метро“ правят обратен завой и по същия маршрут се насочват към старта.
Участниците в маратона пробягват 4 обиколки, в полумаратона 2 обиколки, а в дистанцията 10.5 км. 1 обиколка