„Битката за Тракия“ – събота от 15:00 ч. под Аязмото

„Берое“ и „Ботев“ Пловдив се изправят един срещу друг в мач от Първата шестица на Първа лига в събота от 15:00 часа на градския стадион в Стара Загора. „Битката за Тракия“ има пряко отношение към борбата на двата тима за третото място в класирането.

Ганайският полузащитник на „Берое“ Карлос Охене, който през седмицата тренираше на облекчен режим, вече поднови занимания на пълни обороти със съотборниците си и има шанс да попадне в групата на Александър Томаш. Единственият сигурен отсъстващ от нея е румънецът Драгуш Фиртулеску, който продължава да лекува тежка травма в коляното и макар вече да започна леки натоварвания, все още е далеч от това да се завърне на терена.
В състава на „Ботев“ проблемите са свързани с бразилския атакуващ халф Густаво Афонсо, който се оплака от контузия след срещата на „канарчетата“ със „Славия“ за Купата. Централният защитник Димитър Пиргов се очаква да се завърне в титулярния състав на Николай Киров, след като изтърпя наказанието си от 1 мач именно срещу „белите“ в турнирната битка, спечелена с 2:1 във вторник.
„Берое“ и „Ботев“ се срещнаха 2 пъти в рамките на редовния сезон на настоящия шампионат, като и двата мача завършиха при равенство 1:1.
Старозагорци са трети в класирането с 51 точки след 28 кръга, докато „Ботев“ са пети с 45.
Ръководството на „зелено-белите“ остави цени от 5 лева за дербито и призова всички фенове на тима да окажат нужната подкрепа в битката за призово място и участие в европейските турнири следващия сезон.