Дария Радулова се класира за основната схема на силен турнир в Пловдив

Дария Радулова от старозагорския тенис клуб „Августа“ записа 3 победи победи в квалификациите на 14-ия международен турнир за юноши и девойки до 18 години „Plovdiv Cup” и заслужено си осигури място в основната схема на надпреварата. Едва 15-годишната старозагорка надигра италианката Алис Амендола в първия кръг на пресявките, след това се справи в три сета с рускинята Мая Горбунова, а в директен спор за класиране надигра категорично румънката Оана Корнеану с 6:4, 6:1.
Тази година тенисисти от 19 държави ще вземат участие в традиционната надревара, която се провежда на кортовете на ТК „Локомотив“ в Пловдив.
Председателят на клуба домакин и вицепрезидент на БФТ Георги Крумов заяви, че тазгодишното издание е изключително силно – при юношите и девойките има общо 16 участници, които са в Топ 100 на световните ранглисти до 18 години на ITF, а водач в основната схема при юношите е чехът Далибор Сверчина, който е под номер 9 в света.
При девойките водачка на схемата е държавната ни шампионка при жените – пловдивчанката Гергана Топалова, която се заема 40-о място в ранглистата на света.