“Левски” заби нов звучен шамар на “Берое”

„Левски“ разби „Берое“ с 4:0 в Стара Загора и нанесе сериозен удар срещу прекия си съперник за третото място. „Сините“ изиграха много силен мач срещу апатичните си домакини и абсолютно заслужено стигнаха до трите точки. Единствено в първите 10-ина минути „зелено-белите“ показаха признаци на хъс и желание за битка, но след това доминацията на гостите беше твърде отчетлива.
След неразбирателство в отбраната на „Берое“ при изпълнение на тъч в 21-вата минута топката попадна на крака на Давид Яблонски, който с чудесен удар от границата на пеналта откри резултата. В края на първото полувреме мощен шут на Жорди Гомес свари леко неподготвен вратаря Георги Аргилашки и „сините“ поведоха с 2:0.
Александър Томаш извърши 2 офанзивни смени на почивката, пускайки в игра невъзстановеният напълно Мартин Камбуров и доста неубедителният напоследък Антон Карачанаков. И това обаче нямаше особен ефект и за цяло полувреме тимът създаде едно единствено реално положение за гол, при което Охене и Карачанаков не успяха да пратят топката във вратата и така да върнат интригата в двубоя. В 86-ата минута Габриел Обертан Роман Прохазка необезпокоявани от бранителите в зелено-бяло размениха подавания в наказателното поле на „Берое“, след което словакът за трети път опъна мрежата зад Аргилашки. Три минути по-късно се разписа и бразилецът Паулиньо, който завърши майсторски брилянта атака на „сините“.
„Левски“ събра 57 точки и изпревари с 2 „Берое“ в битката за третото място в Първа лига.