Проф. д-р Михни Люцканов е преизбран за областен председател на АБВ

На 29.04.2018 в конферентната зала на хотел „Верея“ в Стара Загора се проведе  отчетно-изборна конференция на Областната организация на ПП АБВ. На нея присъства  председателят нна ИБ на а партията Константин Проданов, както  и  председателя на  националното ръководство на младежката организация  Любомира Ганчева.

Отчет  за  постигнатото и за проблемите които решава областната партийна структура, ка също за предстоящите задачи направи областния председател проф. д-р Михни Люцканов.

В изказването си председателят на ПП АБВ Константин Проданов отбеляза, че  старозагорската  партийна структура е  една от най-стабилните в страната. Той подчерта, че  при сегашната политическа реалност има необходимост от истински градивна опозиция, поради което е необходимо мобилизиране на всички ресурси , с които  АБВ. Усилията трябва да бъдат насочени  към  формирането на широк ляв фронт срещу сегашното политическо статукво. Предимствата на нашата млада  политическа формация  се крият най-вече в нейния интелектуален капацитет, както и в  и способността ни да генерираме рационални  модерни  идеи  и решения.

Конференцията избра нов 21 членен Областен съвет, в който доминират млади  , асъщо и доказали се пред обществото  личности от областта.  Проф. Люцканов единодушно беше преизбран за председател на Обласната  организация на АБВ. УТой е разпознаваем като специалист и и като втори мандат декан на Ветеринарномедицинския факултет към Тракийския университет.  Утвърден беше и нов Контрален съвет  както и  предложения за 6 членно представителство на старозагорската организация в Националния съвет на  АБВ.

Старозагорци предложиха в  за член  на Националния съвет от тяхната квота да бъде  издигнат председателят на ПП АБВ Константин Проданов, който  благодари за оказаното му внимание. Четиридесет делегати ще представляват собластната партийна структура на предсоящия 3-ти редовен конгрес на ПП АБВ през м. май 2018 г.