Четвърта титла по джудо за девойките на клуб „Недьо Ранчев“

Девойките на старозагорския клуб по джудо „Недьо Ранчев“ спечелиха титлата на Държавния шампионат в Пазарджик. Това е 4-ти триумф за този състав през годините. Състезателките на треньора Христо Лазаров записаха 4 отборни победи и се окичиха със златните медали, като наставникът разчита на шест момичета в отделните категории. Виделина Василева се състезава в категория 52 кг, Екатерина Стоянова до 57, Дияна Йовчева 63, Стела Димитрова 70, Мария Златанова 78 и Дарина Стойчева над 78 кг.

Христо Лазаров съобщи, че повечето от състезателките имат право и следващата година да участват във възраст девойки, но поради обективни причини не е ясно дали съставът ще може да се запази в същия вид. Той посочи, че на този етап Дарина Стойчева е готова да продължи професионално да се развива в спорта и на нея се разчита и в националния отбор. Цел номер едно пред нея в момента е силно представяне и медал от Балканиадата в Румъния в средата на юни.

Преди турнира в северната ни съседка състезатели на клуб „Недьо Ранчев“ ще вземат участие и на няколко турнира в България.