Дария Радулова и Макс Борисов триумфираха с титлите на “Stara Zagora Cup

В изцяло български финал при девойките на турнира от Пета категория на ITF в Стара Загора, представителката на клуба домакин „Августа Траяна“ Дария Радулова осъществи обрат срещу столичанката Ралица Александрова и триумфира с титлата след 2:1 сета.
Двубоят започна кошмарно за Радулова, която загуби първите 4 гейма, но след това успя да изравни до 4:4. Тогава съперничката й направи нов пробив и затвори първия сет в своя полза с 6:4. Оттам насетне обаче 15-годишната старозагорка доминираше изцяло и позволи на Александрова да вземе само 2 от следващите 14 гейма и така заслужено спечели битката помежду им с 6:2 и 6:0.

По-малко от час след края на финалния мач на сингъл Дария и Ралица излязоха в тандем в мача за титлата и на двойки, където обаче загубиха от Дариа Шаламанова и Елена Кралева с 3:6 и 2:6.
В схемата при юношите квалификантът Максимилиан Борисов записа осем поредни победи, за да спечели шампионската купа. Във финалния сблъсък той направи впечатляващо завръщане срещу Ивайло Керемедчиев и взе мача с 1:6, 6:4 и 6:2, въпреки че изоставаше със сет и 0:3 във втория.

Във финала на двойки при юношите Ивайло Керемедчиев и Христо Валеов се наложиха над Юнг Хо(Англия) и Йеспер Юргенсен (Дания) след 7:5 в първия сет, аванс от 1:0 във втория и отказване на датчанина заради лекарска намеса.