Баварска бизнес делегация в Стара Загора

Областният управител Гергана Микова се срещна днес в зала 2 на Областна администрация с представителите на баварска бизнес делегация, която гостува в града по покана на ТПП-Стара Загора. На събитието присъстваха също председателят на ТПП Олег Стоилов, изпълнителният директор на АРИР Румяна Грозева и Радослав Танев, изпълнителен директор на Индустриална зона „Загоре“.
Г-жа Микова запозна гостите с икономиката и културно-историческите забележителности на Старозагорска област. „Уверявам ви, че в нашия динамично развиващ се регион се стремим да създаваме най-добрите условия за инвестиции на чуждестранните ни партньори. Искрено вярвам, че за представителите на немския бизнес днешното посещение тук няма да е последно и ще имаме поводи да се виждаме отново с вас“, обърна се към гостите областният управител.
Урсула Хайнцел, зам.-ръководител на отдел „Европа, Панаирна индустрия“ в Баварското Държавно министерство на икономиката, енергетиката и технологиите, заяви: „За да се случи една инвестиция на практика, трябва самите инвеститори да дойдат на място и да се убедят сами в необходимостта да я направят. В състава на нашата делегация са включени представители на Баварския парламент, на клъстъри от машиностроенето, на екологичните технологии, на IT сектора. Бизнес отношенията между България и Бавария се развиват много добре. Над 1 млрд. евро е стокообменът за последната година. Ние сме тук, за да съберем повече информация за възможностите да инвестираме и да продължим да развиваме контактите на бизнес ниво“.
Радослав Танев запозна участниците в срещата с проекта Индустриална зона „Загоре“. Той обясни предимствата на първата у нас зона, която ще се направи по модерен европейски тип с предварително изградена инфраструктура.

Очаква се утре към състава на делегацията от Бавария да се присъедини и Баварският държавен министър на икономиката, енергетиката и технологиите Франц Йозеф Пширер.