Cartoon Network пуска специален сайт с любимите герои на децата за Световното първенство по футбол

София: Cartoon Network ще зарадва най-малките фенове по време на Световното първенство по футбол 2018. От екипа на телевизионния канал са разработили различни игри, с които децата могат да се докоснат до футболните емоции чрез своите любими анимационни герои на специалния микро сайт tooncup.cartoonnetwork.bg
Най-вълнуващата и наподобяваща истинско първенство игра е Toon Cup 2018, в която всяко дете може да създаде свой отбор. В менюто на играта са включени всички държави, които са се класирали за Световното пътвенство по футбол в Русия тази година. За разлика от истинските отбори, тук съставите са от анимационни герои. Децата могат да избират сред най-известните и обичани персонажи на Cartoon Network като Ben 10, Реактивните момичета, Гъмбол, Вамбър и Прохаяс от „Могъщите магимечове“, Юникити и много други. Всеки играч има свои уникални силни и слаби страни по отношение на скоростта, силата и точността на удара.

В продължение на един месец, на сайта ще бъдат качени и други суперзабавни игри, в които могат да участват и родителите. „Гол-о-метър“ е съревнование, чрез което всеки може да измери колко най-дълго може да вика „Гооооол!“, което е едно от най-ценните умения по време на Мондиала.
Ще има и много въпроси и тестове, свързани с отборите и любимите играчи – анимационни герои, а за цялото семейство екипът на Cartoon Network е приготвил и много специална рецепта за футболни мини кексчета.

Партньорите на състезанието от популярния влог АЙДЕ БГ ще въвлекат децата в страхотна футболна надпревара с награди. На сайта на партньорите от блога mamamia.bg децата и техните родители също ще могат да се състезават за страхотни награди, осигурени от Lenovo България и техния геймърски бранд Lenovo Legion.