Томаш и щабът му ще тестват защитник

Холандският централен защитник – Ерол Алкан, ще бъде тестван от треньорския щаб на „Берое“. Той е на 24 години и днес ще запише неофициален дебют в контролата срещу „Анортозис“. Висок е 190 см и има солиден опит във втора холандска дивизия с екипа на “Дордрехт”, за който последните 2 сезона е изиграл 50 срещи.
В момента бранителят е свободен агент и ако бъде одобрен от щаба на „Берое“ за него няма да бъде плащана трансферна сума.
Алкан e роден в Амстердам на 16 февруари 1994 година в семейство на турчин и суринамка. Започва да тренира на 5-годишна възраст в базираната в холандската столица академия „Зеебургия“. По-късно преминава през юношеските формации на „Аякс“ и „Хееренвен“, а през 2012 година се мести в Турция и последователно играе за юношеските формации на „Истанбул ББ“ и „Елазигспор“, с който подписва и първия си професионален договор. Следват трансфери в „Коджаелиспор“, „Хатайспор“ и „Дордрехт“.
През 2015 избира да защитава цветовете на младежкия национален отбор на Турция до 21 години, като има записани 3 мача за тима на южната ни съседка.