“Берое” би “Миньор” Раднево в учебна игра

„Берое“ се наложи с 3:1 срещу сателитния си отбор „Миньор“ (Раднево) в учебна игра, в която Александър Томаш използва шест момчета от юношеския отбор на „зелено-белите“ до 19 г. За гостите от Раднево треньорът Иван Гаджев използва преотстъпените от „Берое“ млади футболисти, както и още няколко играчи, които са минали през старозагорската школа.
В 7-та минута Христо Иванов намери Вандерсон пред наказателното поле. Бразилецът се освободи и веднага прати топката в мрежата на радневци с хубав удар по диагонала – 1:0.
В 35-та минута Вандерсон центрира от пряк свободен удар, а Мартин Райнов се разписа след удар с глава за 2:0.
В началото на второто полувреме халфът на „Миньор“ Димитър Видев получи много неприятна контузия, след като бе фаулиран от Мартин Райнов и бе откаран до болницата в Стара Загора, където стана ясно, че има разкъсани връзки на глезена и ще отсъства от терена поне 2 месеца. Играчите на Иван Гаджев успяха да намалят резултата в 61-вата минута, когато Ангел Костов се разписа с ефектна задна ножица – 2:1.
В 83-та минута Вандерсон проби в пеналта и бе съборен, а реферът посочи точката за изпълнение на дузпа, откъдето Мартин Райнов бе точен за крайното 3:1.
Последната проверка на „Берое“ преди старта на шампионата е в събота (14 юли) срещу „Ботев“ (Гълъбово). Началният час и мястото на мача ще бъдат обявени допълнително.