„Берое“ завърши летните контроли с 1:0 срещу „Ботев“ Гълъбово

„Берое“ приключи летните контроли с минимален успех 1:0 срещу „Ботев“ (Гълъбово) и така остана непобеден по време на цялата подготовка. Стараозагорци изиграха 6 проверки, в които записаха 5 успеха срещу арменския „Гандзасар“ с 3:2, украинския „Олександрия“ с 1:0, „Лудогорец 2“ с 3:0, „Миньор“ Раднево с 3:1 и „Ботев“ Гълъбово, и завърши 1:1 с кипърския „Анортозис“. Единственото попадение в срещата с гълъбовци отбеляза Алфредо Мартинс в 71-та минута.

Срещата бе ръководена от Антон Тончев, за когото това бе последен мач, в който той е главен рефер.
„Берое“ имаше огромно преимущество във владеенето на топката, но трудно създаваше чисти положения сред сгъстената отбрана на съперника. На няколко пъти се стигна до опасности при статични положения, но липсваше добрият завършват удар.
Атаките на старозагорци се изостриха повече след почивката, когато в игра се появи Мартин Камбуров. Гълъбовци от своя страна също погледнаха по-смело към вратата на „Берое“ и чрез Иван Винков и Ивайло Ангелов можеха да стигнат до попадение.
Победата за заралии донесе бразилецът Алфредо Мартинс, който в 71-вата минута с удар от границата на наказателното поле вкара топката неспасяемо в левия ъгъл на вратата на „Ботев“.