Двама атлети на „Берое“ в състава на България за Европейското в Берлин

Двама атлети СК „Берое“ – Мирела Демирева и Денис Димитров, са включени в националния отбор на България за Европейското първенство в Берлин от 6 до 12 август. Групата е от 14 състезатели, като при жените ще имаме седем представителки, а при мъжете – петима. В състава са двете медалистки от последния шампионат на Стария континент в Амстердам преди две години – сребърната на 100 и 200 метра Ивет Лалова-Колио и втората в скока на височина Мирела Демирева. В тройния скок при жените ще имаме две представителки – Габриесла Петрова и световната шампионка за девойки под 20 години Александра Начева, а при мъжете в същата дисциплина ще ни представя опитният Момчил Караилиев.
В състава е и европейската сребърна медалистка в зала в тласкането на гюле от Белград 2017 Радослава Мавродиева.
Милена Миткова в скока на дължина няма покрив норматив, но получи специална покана от IAAF като победителка от сериите „Класик“.
При мъжете на 100 метра в Берлин ще участват шампионът на страната Денис Димитров и Петър Пеев. Димитров получи и специална покана от организаторите за стартовете на 200 м, макар че няма покрит норматив. Подобна е ситуацията с Иво Балабанов на 3000 м стийпълчейз и Денис Ерадири – скок дължина.
Останалите българи в тима са Момчил Караилиев на троен скок, Митко Ценов на 3000 метра стийпълчейз и националният рекордьор на гюле Георги Иванов.
Георги Цонов, който има покрив норматив за участие в тройния скок, няма да пътува за Берлин заради контузия.