Легендата Петко Петков и Ваня Джаферович са треньори на АКТЬОРИТЕ в мача срещу БЕРОЕ

Легендата на “Берое” Петко Петков и бившият капитан на отбора Ваня Джаферович ще заемат треньорски позиции в епичния сблъсък на изкуството със спорта, който ще се състои на 9 септември 2018 г. от 19:00 ч. на Стадион “Берое” в Стара Загора.

Кой ще спечели титлата от този сблъсък е напълно без значение, защото и двата отбора играят в името на една кауза – осъществяването на второто издание на Международен студентски театрален фестивал “Данаил Чирпански”. Въпреки това, отборът на АКТЬОРИТЕ се подготвя за истински сблъсък.

Петко Петков е един от най-обичаните футболисти на Града на липите и един от най-великите голмайстори в историята на българския футбол. Той е жива легенда за отбора на „Берое“, за който играе от 1968 до 1980 г. Треньор е на отбора в периодите 1983 – 1985 и 1987 – 1989. Петков e първият български футболист, който отива официално като професионалист в западноевропейска държава – Австрия. Той е избран за Футболист на века на Стара Загора.

Петков има 442 мача и е с най-много реализирани голове за „Берое“ – цели 300 във всички турнири. В тази среща обаче неговият незаменим опит и желание за победа ще се изправят срещу любимия зелен отбор, за да застане на чело на треньорския щаб на АКТЬОРИТЕ.

“За мен участието в тази среща е много важно. Имам много приятели актьори, които страшно ценя и уважавам. Театърът е важен за хората, както и футболът. За мен е чест да се включа в такова благотворително събитие.” споделя Петков.

Ваня Джаферович, който става капитан на “Берое” само след една година игра заради лидерските си качества, също ще помогне на актьорския отбор за срещата с неговите професионални колеги.

“Няма как да не се съглася да бъда част от това събитие, защото каузата е много хубава и ако мога да помогна, по какъвто и да е начин, за мен ще бъде удоволствие. Щастлив съм, че заедно с Петко Петков ще водим мач на едни толкова готини и талантливи хора.”, сподели Джаферович.

С всеки изминал ден новините около срещата се множат и напрежението расте. Стана ясно и че двата отбора се борят за един професионален футболист, който да привлекат. Кой е той и дали ще успеят да се разберат двете страни, ще стане ясно след броени дни.

“От мача очаквам да се превърне в едно истинско шоу! Сигурен съм, че актьорите ще дадат всичко от себе си, както го правят и на сцената. Надявам се да има много зрители, за да могат да се съберат средства за фестивала, защото неговото съществуване е важно за всички нас.”, коментира футболната среща Петко Петков.

Първата професионална тренировка на актьорите ще се проведе на 31-ви август в “Царско село” в София.

Всички, които искат да видят този грандиозен двубой, могат да намерят билети в цялата мрежа на Eventim.

Благотворителната футболна среща се осъществява с подкрепата на Община Стара Загора, Обединена Българска Банка, Decathlon и Flair. Генерален медиен партньор е NOVA телевизия. Медийни партньори са Darik Radio, Gong.bg, AzCheta.com, LoveTheater.bg, ТВ Стара Загора, stz24.com.