В мач на приливи и отливи „Берое“ победи „Черно море“

Баскетболистите на „Берое“ оправдаха ролята си на фаворити в мача срещу „Черно море“ и стигнаха до убедителна победа с 85:65. Поради контузия, срещата в зала ДЗУ за домакините пропусна младият Николай Титков. Въпреки категоричния резултат, на моменти варненци затрудниха своя опонент и го притиснаха максимално, след като на два пъти стопяваха голям пасив.
Беройци дръпнаха с 10 точки още в първата четвърт, разликата се вдигна още до средата на втората, когато гостите я намалиха до 30:32 в 17-ата минута. Последва обаче много бърза серия от 14:2 за тима от Стара Загора, след която преднината на почивката стана 14 точки. Нов спад в играта на домакините позволи на съперника им да се приближи отново само на 3 точки, но тогава опитните играчи на „Берое“ поеха контрола и тимът стигна до пети пореден успех във всички турнири.
За старозагорци в игра се завърна Адонис Файлър, който за 27 минути се отчете със 7 точки, 7 борби и 4 асистенции. Александър Янев вкара 16 за победата, а Тихомир Желев – 15. За “Черно море” с 18 точки и 13 борби се отличи Георги Боянов.

В НБЛ предстои пауза заради световните квалификации на националния отбор на България срещу БиХ и Франция. В следващия си мач „Берое“ гостува на „Балкан“ в Ботевград.