Запалват светлинките на коледното дърво в Стара Загора на 3 декември

Коледното дърво на площада пред сградата на общинската администрация в Стара Загора ще засияе в светлини на 3декември. В понеделник, от 17,30 часа за децата на областния град ще започне празнична програма за посрещането на дядо Коледа и запалването на светлинките на 12-метровата красива ела, която наскоро бе посадена на специално отреденото място – до сцената на изцяло обновения централен площад. Тя ще остане да расте там и да радва за години напред малчуганите на Стара Загора.
В празничната програма ще участват малките таланти от Вокална студия „Усмивки“ и школата за народно пеене „Жарава“ при читалище „Родина“.
На новоизградената сцена ще се състои и празничен концерт с участието на Стефан Диомов и вокална група “Петте сезона“.
Тази година светлинната украса на коледното дърво е изцяло обновена, решена в синьо и бяло. Поставена е вече новата светлинна декорация на много улици в града, както и на кръговото кръстовище на западния изход на Стара Загора и до стадион Берое.
От 1-ви декември в Стара Загора започват коледните и новогодишни базари, които продължават до 07.01.2019 г. включително. В парк „Пети октомври“ ще бъдат разположени 13 дървени къщички с площ по 6 кв.м.
В централната част на града места за организиране на Коледни и Новогодишни базари са определени още на тротоарната площ пред магазин „Боруй”, пред читалище „Св. Климент Охридски”, пред бившия магазин „Битова химия”, ул. „Августа Траяна” и бул. „Патриарх Евтимий” пред Младежкия дом. Коледни базари ще има и в кв. „Трите чучура“, кв. „Железник” и кв. „Зора”.