„ Спортист на годината „ в Казанлък

Любомир Богданов от Спортен клуб по таекуондо „ Кентавър” е Спортист номер 1 на Казанлък за 2018 година. Отличието му бе връчено на официална церемония, организирана от Община Казанлък. През 2018 година Богданов има завоювано 5-то място на Световно първенство по таекуондо в Хаммамет, Тунис, 2-ро място на Балканско първенство в Букурещ, Румъния и 1-во място на Държавно първенство в Горна Малина. „Треньор на годината“за 2018 година е треньорът на спортен клуб по таекуондо ,,Кентавър“ Николай Богданов. За отбор на 2018г. бе избран Спортен клуб по Художествена гимнастика ,,Розова долина“- девойки старша възраст. 9-годишният Енис Байрамов получи награда за най-млад проспериращ спортист за 2018-та за постиженията си като вицевропейски и републикански шампион по мотокрос на Автомобилен Спортен клуб ,,Дамасцена Алба“.
Автомобилен спортен клуб ,,Дамасцена Алба“ получи приз за най-успешен дебютиращ клуб за 2018 година
Специални отличия бяха присъдени на спортни деятели за особен принос и заслуги в развитието на спорта в общината, присъдени бяха и посмъртни отличия на спортни деятели.

Кметът на Казанлък получи изненадващо отличие – черен колан за изключителна реакция при справяне с предизвикателствата, който и бевръчен от децата от Спортен клуб „Шори Доджо“.
На територията на община Казанлък развиват своята спортна дейност 38 спортни клуба, като голяма част от тях получават всяка година субсидия от общинския бюджет на обща стойност 180 хил.лв., ползват общински спортни бази, чиято издръжка годишно възлиза на 50 хил. лв.