„Тайната вечеря на Дякона Левски“ представиха в старозагорско училище

Възпитаниците на Шесто основно училище “Свети Никола” в Стара Загора почетоха днес паметта и се преклониха пред святото дело на Апостола на българската свобода Васил Левски. Учениците от прогимназиален етап участваха в общоградския ритуал и поднесоха цветя на паметника на Апостола по повод 146 годишнината от гибелта му.
В училището второкласниците от театрална студия „Светулка“ представиха пиесата на Стефан Цанев -“Тайната вечеря на Дякона Левски”. „Във възрожденската ни иконография Каравелов е умният, Ботев е геният, Левски е храбрият. Според мен, най-умен е Левски. Със своите идеи той изпреварва времето си поне с един век и разминаването му с неговите съвременници е било неизбежно“, казва авторът на пиесата Стефан Цанев.
Малките театрали с художествен ръководил Соня Хараланбева, успяха да предадат на своите съученици изключително въздействащо копнежа на Васил Левски за чиста, свята и свободна България.
Специални гости на представлението бяха големият български актьор Йосиф Сърчаджиев, Райна Томова и зам. областният управител Петя Чакърова.