Малко над 80 сигнала са отчетени от 8 до 10 март

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 8 до 10 март, са отчетени малко над 80 сигнала. Граждани са информирали за около 20 неправилно паркирани МПС в града. Един автомобил е включен в процедура по доброволно/принудително премахване от междублоково пространство. Оплакване е постъпило от шумно форсиране на паркинг до фонтана „Жабките”.
Акт за установяване на административно нарушение е съставен след сигнал за просене на пари и смущаване на гражданите пред храм „Св. Троица”. АУАН е съставен на строителна фирма заради разполагане на техника на уличното платно без необходимите разрешителни документи.
Същата административна санкция е наложена след оплакване от старозагорка за хранене на бездомни котки от нейна съседка, жувуща в блок №100 на ул. „Ген. Гурко”.
За агресивни домашни кучета, порода „Немска овчарка”, пуснати за свободна разходка и нарушаващи спокойствието, е сигнализирано в местността „Съборения мост”.
Получено е оплакване от бездомни кучета в района на кв. „Чумлека”. Информацията е насочена към Общински приют за безстопанствени животни.
Докладна записка и снимков материал са направени след оплакване за замърсяване с отпадъци, след продажба на цветя в празничния за дамите ден, в района на паркинг на бул. „Цар Симеон Велики”, над кв. „Казански”.
След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление, обезопасени са шахти. Премахнати са изсъхнали клони на дървета и храсти.
Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Снимка: Община Стара Загора