От 1 до 4 април са отчетени над 150 сигнала на Горещия телефон за сигнали на Община Стара Загора

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 1 до 4 април, са отчетени над 150 сигнала. Граждани са информирали за около 50 неправилно паркирани МПС в града. Автомобил е включен в процедура за доброволно/принудително премахване. За гонки с мотори е съобщено в района на кв. „Кольо Ганчев”.
Акт за установяване на административно нарушение е съставен след сигнал за лепене на рекламни обяви около УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович”. Същата административна санкция е наложена на алпинист, саниращ блок №137 на ул. „Ген. Гурко”, както и на мъж, тормозещ домашното си куче.
Констативен протокол е съставен за препречване на паркоместа с рекламни табели без разрешително пред офиси на застрахователни брокери.
За бездомни кучета е сигнализирано в село Богомилово, около болницата в парк „Митрополит Методий Кусев”, в парк „5-ти октомври” и до блок №68 на ул. „Стефан Стамболов”. От агресивно домашно куче в село Дълбоки също е постъпило оплакване, както и от силен лай в жилищен блок №2 на ул. „Райна Княгиня”. Информацията е подадена към Общинския приют за безстопанствени животни.
Информация е получена за компрометирана детска люлка в парк „Митрополит Методий Кусев”, както и за липсващи елементи от ограда на детска площадка, намираща се в източната част на града. Гражданин е информирал за горящ микробус в централната градска част.
Оплакване е постъпило от група тийнейджъри, вдигащи шум на детска площадка до блок №151 на ул. „Христо Ботев”, както и за младежи, рушащи сграда в кв. „Самара”. За грубо отношение от водачи на градския транспорт също е подаден сигнал.
След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление и паркомати, обезопасени са шахти. Премахнати са изсъхнали клони на дървета.
Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Снимка: Община Стара Загора