Казанлъшкото ОУ „Георги Кирков” празнува

Много спортни събития, демонстрационни уроци и благотворителен кулинарен щанд бяха част от събитията по време на патронния празник на казанлъшкото училище „Г. Кирков“. Директорът на училището инж. Любомира Абдишева сподели многото призови отличия в редица национални и областни състезания, в които възпитаниците на училището са спечелили. Наука, спорт и изкуство са предизвикателствата, с които за поредна година възпитаниците на училището се справиха. ОУ “Георги Кирков” е отправило поглед към бъдещето, използвайки новите технологии, в които инвестира. Учениците не само се запознават с тях, но и реално ги използват за своето личностно развитие.

Празникът продължи с много спортни събития в училищния двор, който е най-модерният и ефективен в региона. Вело състезание, демонстрация по тенис, шах, баскетбол и развлекателни спортни игри съпътстваха празничния ден. Сред многото гости в училището бяха и представители на училище Христо Ботев в сръбския град Димитровград. По повод празника на казанлъшкото училище двете учебни заведения официално са в приятелска връзка, като техни представители заедно засадиха дърво на приятелството в училищния двор. Красивият кипарис бе предоставен от приятелите на ОУ “Г.Кирков от горското стопанство в Казанлък.
Сред аткракциите в празничния ден бе и благотворителен кулинарен щанд, пред който имаше стотици малчугани, които споделиха, че вкусните деликатеси, приготвени от техни съученици са невероятни.
Тържеството продължи с демонстрационни уроци Графичен дизайн и рекламна графика, Предприемачество, Занимателна химия, клуб Биологията наука за живота.