Информационен бюлетин на Горещ телефон за сигнали на Община Стара Загора 6 – 9 май 2019 г.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 6 до 9 май, са отчетени близо 170 сигнала. Граждани са информирали за около 50 неправилно паркирани МПС в града. Сигнал е подаден за нерегламентирано състезание между коли и мотори на паркинга, източно от спортна зала „Стара Загора“ (ДЗУ).
Акт за установяване на административно нарушение е съставен на собственик на девет агресивни домашни кучета, в района на местността „Баритна мина“, нападнали човек.
За бездомни кучета е съобщено около кръговото кръстовище в кв. „Три чучура“, в кв. „Железник“, в парк „Зеления клин“ и в района на голям магазин в кв. „Зора“. Информацията е насочена към Общински приют за безстопанствени животни.
През празничните и почивни дни са получени множество сигнали за музика от заведения и апартаменти както в Стара Загора, така и в селата Змейово и Калитиново.
За разхлабени елементи на детски люлки на площадка на кръстовището между ул. „Бяло море“ и „Хаджи Димитър Асенов“ също е съобщено.
Реагирано е с проверка на информация за запалена умишлено автомобилна гума в гората над спортното игрище в село Богомилово. Едно дърво е обгоряло.
Граждани са се оплакали от грубо отношение от шофьори на обществения транспорт, както и за неспазване на разписанието на автобусите. При установяване на нарушения ще последват санкции от Община Стара Загора и чрез Вътрешния правилник на дружеството.
След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление както в Стара Загора, така и в село Колена. Извършен е оглед на паркомати и информационни табла на спирки. Обезопасени са шахти, премахнати са изсъхнали клони на дървета и храсти.
Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Снимка: Община Стара Загора