ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ: ПОЛИЦИЯТА НЕ МОЖЕ ДА ХВАНЕ УБИЕЦ, А ПРИТИСКА ПОЧТЕНИТЕ БЪЛГАРИ

Вече 12-ти ден цялото МВР е вдигнато на крак, но не може да намери един убиец. В същото време обаче успя да мобилизира полицаи да притискат обикновен гражданин, който си е пуснал анкета в интернет и е изразил позиция срещу ВМРО. „Излиза, че за тежките престъпници полиция няма, а да заглушат правото на един почтен българин да каже мнението си за провалените политици-има“, коментира Веселин Марешки, лидер на ВОЛЯ пред симпатизанти в Благоевград.
Коментарът на Марешки беше предизвикан от опита на полицията да тормози гражданин, който е пуснал собствена анкета в социалните мрежи със следния въпрос: „Возят се в лодка Джамбазки, Бареков и Каракачанов. Лодката потъва. Въпросът е кой ще се спаси. Отговорите са: А): Джамбазки, Бареков, Каракачанов и Б): България“. Всички българи отговарят, че правилният отговор е България.
Друг случай от тези дни е, че на рехавия митинг на Джамбазки в Добрич местната полиция си е позволила да задържи граждани, които са потърсили сметка на кандидата от ВМРО защо не е гласувал против Истанбулската конвенция. „Така ли действат псевдопатриотите – Каракачанов, като силов вицпремиер, да изпраща униформени да пазят кандидата му за ЕП от народната любов“, попита риторично Марешки.