Викторина „Аз знам, аз разбирам, аз мога“ организират в Стара Загора

По повод инициативата на Регионална здравна инспекция – Стара Загора, за подкрепа на международните здравни дни, насочени към преодоляване на различни рискови фактори, през м. май 2019 г. Превантивно-информационният център по зависимости осъществява Информационна кампания „Не рискувай здраве и бъдеще“, с която отбелязва Деня за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН – 19 май, и Световния ден без тютюнопушене – 31 май.

За трета поредна година на 31 май 2019 г., от 11.00 часа, в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – IV етаж, ПИЦ по зависимости ще бъде домакин на куиз (викторина) – отборна мисловна игра за знания, под надслов „Аз знам, аз избирам, аз мога“. В нея ще участват ученици от 8 старозагорските средни училища, профилирани и професионални гимназии, както и доброволци от Младежки доброволчески клуб „Дарители на надежда“.

В пет кръга на участниците ще се задават въпроси от различни области на знанието, както и по темите: тютюнопушене, ХИВ/СПИН, психоактивни вещества (ПАВ). Разпределени на случаен принцип в 10 отбора от шестима, играчите ще отговарят бързо, като за всеки верен отговор всеки отбор ще получава по 1 точка. Победител ще е отборът, събрал най-много точки. Награда ще бъде удоволствието от играта, интересното интелектуално занимание, новите познания и оползотворените часове сред връстници и приятели. Училищните директори, респективно психолозите и педагогическите съветници в училищата, съдействаха в максимална степен за организирането на участниците от училищата и за тяхната добра подготовка въз основа на информационните материали относно рисковете за здравето и вредите от тютюнопушенето и употребата на психоактивни вещества, както и за ХИВ/СПИН, които училищата получиха в рамките на информационната кампания. Всички участници ще получат благодарствени грамоти за представянето си.

Снимка: Община Стара Загора