Обучаваха младежи за лидери в Стара Загора

Летен лидерски лагер се проведе в Стара Загора през уикенда в Международен младежки център.
В обучението участваха представители на младежките центрове в Пловдив, Враца, Добрич и Стара Загора. Форумът е по инициатива и под патронажа на кмета на Стара Загора Живко Тодоров.
Първия ден от лагера стартира с официално откриване. Специален гост бе Делян Иванов, секретар на Община Стара Загора. Той приветства младежите и им пожела ползотворна и интересна работа.
Денят продължи с интерактивни игри за запознаване, тренинги на тема “Лидерство” и “Работа в екип”.
Участниците получиха специална вечерна задача – предизвикателство, която трябваше да решат до сутринта.
През втория ден на лагера отборите бяха на “терен” и имаха за задача да преминат игри, включващи креативност, технически умения, работа в екип и лидерство.
Според организаторите целта на игрите е да се види какъв капацитет имат отборите. Дали е възможно да работят заедно, има ли спорове, успяват ли да преодолеят антагонистични отношения и т. н.

Това е втори тренировъчен лагер за лидери. За първи път в България Община Стара Загора и Международния младежки център организираха тренировъчен лагер „Лидери на бъдещето“ миналата година. Той се проведе на Старозагорските минерални бани и в него участваха четири отбора от старозагорските гимназии ГПЧЕ „Ромен Ролан“, ПГАСГ „Лубор Байер“, ППМГ „Гео Милев“ и СУ „Максим Горки“.

Снимка: Община Стара Загора