ГЕРБ Стара Загора номинира за трети кметски мандат Живко Тодоров

Общинската организация на ГЕРБ Стара Загора номинира единодушно Живко Тодоров за трети кметски мандат. По врема на Общинското събрание на местната структура на партията бяха издигнати 15 кандидатури за кметове на кметства и 66 за общински съветници. „Старал съм се винаги да сме добър екип. Така и ще бъде, защото работим за отбора на Стара Загора. Не само на партия ГЕРБ, а на всички граждани, защото има много хора, които не се идентифицират политически, но имат какво да дадат“, посочи кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той подчерта, че винаги е работил да има екип, зад който са всички, които искат градът им да е по-добро място за живеене. „Политиката не бива да е караница между партии, напрежение и скандали, а работа в интерес на гражданите. Само така усилията си струват и биха били оправдани. Преди няколко месеца, ако съм имал колебания в себе си, не е било защото не сме свършили достатъчно работа или защото сме се изложили“, категоричен бе Тодоров. И добави, че когато човек влезе в политиката и премине през два мандата, е нормално да си зададе въпросa – трябва ли да се бори за трети. Той посочи, че през последните месеци е провел много срещи с хора в партията, извън нея, с лица от други партии, с бизнеса и неправителствения сектор и е видял у тях голяма енергия. „Всички те искат здрав и силен отбор в името на града ни, което ме мотивира. За мен това е важно, защото днес трябва да погледнем своя град и да кажем какво ние ще предложим по-различно и по-добро на хората“, категоричен бе настоящият градоначалник. Той благодари на общинското ръководство на ГЕРБ, което е подкрепило неговото предложение за по-голяма гражданска квота в листата на ГЕРБ за общински съветници и посочи, че в града има много качествени хора, които са доказани професионалисти. „Част от тях са при нас в ГЕРБ, но друга част не са. Затова реших да представя пред вас идеята ми за номинация на няколко души, които не са членове на партията, но в живота си с това, което са правили, са заслужили доброто си име. Смятам, че ще помогнат не само на ГЕРБ, но ще помогнат и на Стара Загора – да имаме едно по-добро, качествено управление, и в Общинския съвет да имаме една по-добра представителност“, категоричен бе Живко Тодоров. Той представи пред членовете на ГЕРБ номинациите на Мария Жекова – от средите на старозагорския бизнес, Ваня Михайлова – общественик, бивш председател на „Зонта клуб“ и член на Контролния съвет на КРИБ-Стара Загора, Дарин Петков – директор на Държавния куклен театър, доц. д-р Емил Славов – доктор по медицина и доцент по имунопатология и алергология към Медицинския факултет на Тракийския университет, Тихомир Трифонов – спортист и създател на шампиони в Стара Загора и архитект Мартин Паскалев, който преди шест години е направил избора да се върне в Стара Загора, за да работи за града си.
По време на общинското събрание бяха представени и подкрепени за участие в местните избори и 15 кандидати за кметове на кметства. Номинирани за общински съветници са както нови лица, членове на ГЕРБ, така и досегашни представители на партията в местния парламент.
До 10 август е срокът, до който във всички 11 общини от Старозагорска област трябва да бъдат направени номинации за кметове и общински съветници. Окончателното решение за кандидатите ще бъде взето от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Снимка: ПП ГЕРБ – Стара Загора