Автобиография инж.Стоян Петров – кандидат за кмет на град Казанлък

капитан III ранг о.р. инж. СТОЯН АСЕНОВ ПЕТРОВ
безпартиен кандидат за кмет на Община Казанлък,
издигнат от „БСП за България“

АВТОБИОГРАФИЯТА МИ

52-годишен съм, семеен,
със 7-годишен син и
с 25-годишен успешен собствен бизнес
в Казанлък

Роден съм на 15 юни 1967 г. в Казанлък в семейството на лекарка и икономист, дългогодишни служители на „Арсенал“.
Потомък съм на учители и търговци от Града на розите.
Израснах в къщата на дядо си Рачо Гущеров – съсед и добър приятел на писателя-хуморист Чудомир.

Бях ученик в паралелката по физика на прочутия преподавател Теодосий Теодосиев.
Завърших през 1985 г. тогавашното ЕСПУ „Кирил и Методий“ в Казанлък с класен ръководител Йорданка Стайкова и с придобита специалност от някогашното УПК – професионален шофьор.
Бях активен спортист по лека атлетика при треньора Лютвян Моллова и съм участвал в казанлъшкия отбор по баскетбол с треньор Петър Маринов.
Обучавах се шест месеца във Видин в школа за водач на тежка военна транспортна техника, отбих следващата половин година от военната си служба в Артилерийския полк в Стара Загора в ракетния дивизион.

Кандидатствах и бях приет във Военно-морското училище във Варна, което завърших през 1991г. със специалност инженер по корабни машини и механизми.

Работих и учих в морската ни столица десет години, от които пет във флота, като корабен инженер на плавателни съдове, превозващи специални товари под български флаг .
Коренякът-казанлъчанин съм. Обиколих половината свят по море, слязох на сушата след плаване с изпълнени успешно всички морски мисии и избрах родния Казанлък, поех по пътя на свободното предприемачество и заложих на близостта със семейството.

Майка ми – д-р Жана Дечева е дълги години лекар в Клиничната лаборатория на „Арсенал“, продължава да работи и днес в частна клиника в Казанлък.
Баща ми – Асен Петров има също дълга трудова биография на икономист, управлявал финансите на казанлъшките ДСО „Хидравлика“ и „Арсенал“, днес вече е пенсионер.
Повече от 25 години се занимавам с търговия и ресторантьорство. Този нюх очевидно съм наследил от прадядо си, чийто дюкян и дом са били в самото сърце на Казанлък.

Баща съм на първокласника Алек. Съпругата ми Даниела Петрова е на 42 години, завършила е висшето си образование в Тракийския университет със специалност “Агробизнес”. Занимава се със семейния бизнес.
Сестра ми – Пепа Петрова е на 58 години, живее и работи в Англия.
Харесва ми да спортувам –плуване, ски, колоездене. Изкушен съм от моторите.

Часовете, които ми носят най-голямо удоволствие са тези, прекарани с най-близките и многобройните ми приятели от тук, от страната и чужбина.

Повече за мен може да откриете в интернет:
Facebook: https://www.facebook.com/stoyanpetrovkazanlak/?epa=SEARCH_BOX
Instagram – stoyanpetrovkz
You Toube: https://www.youtube.com/channel/UC5g91NVFyYjzQfo6NXrHfwQ
#stoyanpetrovkmet

Купуването и продаването на гласове са престъпления!