Представят филма „Обичам те, Бойдин“ в Стара Загора

Премиера на игралния филм „Обичам те Бойдин“ организира Община Стара Загора на 12 октомври от 19 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“. На нея ще присъстват режисьорът и продуцент Борислав Михайловски и актьорите Деян Донков, Александър Методиев и Иван Нестеров. Тук ще е и Давид Кокончев, автор на музиката във филма.
„Обичам те, Бойдин“ вече имаше световна премиера на Четиридесет и втория филмов фестивал в Монреал, участва в Двадесет и третия София филм фест, където спечели наградата на младежкото жури за дебют, както и в Двадесет и седмия международен филмов фестивал „Любовта е лудост” във Варна.
Продуцент и режисьор на филма е Борислав Михайловски. Копродуценти са Александър Крумов и Александър Методиев. Главната роля се изпълнява от Деян Донков, негови партньори са Меглена Караламбова, Иван Несторов, Иван Савов и др. Музиката е дебют на Давид Кокончев.
„Желанието ни е да направим премиера на нов български дебютен филм за страната първо за старозагорската публика, която има вкус към изкуство и култура“, коментира Борислав Михайловски.
„Обичам те, Бойдин“ е филм за съдбовния избор и равносметката, пред които се изправя всеки човек. Рекламистът Бойдин (Деян Донков) се включва в протестите, залели улиците на София през лятото на 2013 година. Възрастните му близки са отчуждени, дъщеря му губи доверие в него, а кариерата му се проваля… Взаимоотношенията на Бойдин с околния свят се развиват, както и със самия него. Нелека е задачата да пребори собствените си травми.
В размирното лято на 2013 година животът на Боги изглежда като поредица от житейски провали заради проблем с алкохола. И когато 92-годишният му дядо претърпява операция, Боги се отдава на грижи за живота на възрастния човек. В тези напрегнати дни на старческа деменция и спомени от детството, той успява да намери рецепта за собственото си спасение.

Снимка: Община Стара Загора