“Златната рибка” Петя Петрова спечели Златната обувка на Стоичков

Старозагорската „Златна рибка“ Петя Петрова се оказа не просто ревностен почитател на легендарния Христо Стоичков, но и изкусен познавач на живота на Камата.

Прочела до последната буква неговата биография „Историята“, многократната шампионка по плуване за старозагорския клуб „Берое“ спечели първата викторина, която най-успелият български футболист и почетен гражданин на Стара Загора организира при представянето на своята книга.
В зала „Синатра“ в Торонто Петя смая над 500 гости, като отговори вярно на 12 и сбърка само на 3 от 15 зададени въпроса. Тя се съревноваваше с други 7 от най-верните фенове на Стоичков, а накрая в директнен сблъсък за първото място с един от тях Петя победи на въпроса „В кой мач на „Барселона“ Стоичков настъпи съдията?“ Съперникът избра Еспаньол за отговор, а чаровната дама заложи на Реал Мадрид и спечели. Петрова, която получи „Златна обувка“ от Стоичков с автограф на нея.


За по-малко от една година биографичната книга на Христо Стоичков, която неотдавна той представи и в Стара Загора, стигна впечатляващите 70 000 броя тираж.