Таекуондо: Рекорд за Даниел Ладжев след нови 2 титли от международни турнири

Нови два златни медала от сериите G-1 завоюва състезателят на старозагорския клуб по таекундо „Августа“ – Даниел Ладжев. 16-годишният талант вече има 13 титли от сериите, носещи точки за световната и олимпийска ранглиста, което е рекорд за българското таекуондо.
Преди седмица в Хърватска на Загреб Оупън G-1, Ладжев проведе отличен турнир, като последователно победи вицеевопейския шашмпион и най-голяма надежда на домакините Кевин Чешлар с 15:12 в първия кръг, Стефан Стоянович от Сърбия с 32:17 във втория, а на полуфиналите се справи в изключително интригуващ сблъсък с шампиона на Панамериканските игри – Райън Омар от Канада с 32:28. В битката за златото Ладжев преодоля и сръбския национал Новак Станич с 15:8.
Само 6 дни по-късно и след 5000 км път с автобус, Ладжев стартира и участие на турнира „Дракула Оупън G1“ в град Яши (Румъния). Там българинът беше още по-категоричен по пътя си към златото. На старта Даниел отново се разправи със сърбира Новак Стания с 20:5. Последва убедително представяне срещу Харалампос Кумпарос от Гърция и победа с 21:7, за да се стигне и до лекцията във финалния мач над национала на Румъния Пол Овидиу с 22:2.