Петима юноши и нов вратар започнаха с Берое

Само с едно ново попълнение – вратарят Генадий Ганев, отборът на Берое започна зимната си подготовка. Днес и утре всички играчи ще преминат медицински тестове в Пловдив, а за първи път в пълен състав ще тренират на 8 януари.
Подготовка с тима започват и петима юноши на „Берое“ – Никола Маринов, Стоян Вергиев, Мартин Маринов, Георги Маджаров и Стоян Иванов, който се завръща от Спартак (Варна), където бе под наем през есента. Сигурни напускащи към момента са защитниците Иван Бандаловски и Ерол Алкан.
Първата част от подготовката ще бъде проведена изцяло в Стара Загора, а на 16 януари отборът заминава на лагер в Белек, Турция. Там „Берое“ ще изиграе 5 контролни срещи. Съперници в тях са румънските  Ботошани  и  Сепси , полските  Легия  (Гданск) и  Заглембе  (Любин), както и казахстанския  Ордабаси . На 31 януари отборът се прибира в България и до подновяването на шампионата ще изиграе още две контролни срещи в Стара Загора – срещу „Нефтохимик“ и „Ботев“ (Гълъбово).

Спортният директор Валентин Грудев съобщи за сериозен интерес от чуждестранни клубове към Ибрахима Конте. “Има няколко обаждания и запитвания за него, но не и конкретна оферта. В договора му с Берое е записана сериозна откупна клауза, която ако бъде заплатена, вероятно ще се стигне до продажба”, обясни Грудев.

Старши треньорът Димитър Димитров изразни надежди, че до заминаването на тима за Турция ще бъдат привлечени нови футболисти на всички постове. “Амбициите ни са да бъдем много по-боеспособен и конкурентен отбор през есента. Целта е да се борим за място в Топ 6”, сподели Херо. “Трудно е да привлечем български играчи, защото се появиха два клуба, които надцакват останалите с високи финансови условия. Мразя да коментирам спекулиции, но по темата с Александър Василев ще кажа, че той няма клауза в контракта си и ако Левски толкова го искат ще трябва да направят оферта, която да задоволява изцяло клуба”, каза още Димитров.