БОРБА: Титли за Радо Георгиев и Даяна Иванова, бронз за Станислав Кънев от Държавното лично първенство

Радослав Георгиев се завърна по най-добрия възможен начин на вътрешната сцена на българска борба в класическия стил при най-тежките. 22-годишният здравеняк спечели титлата на ДЛШ за мъже, който продължава до неделя в столичната зала Христо Ботев. В категория до 130 кг участие взеха 20 борци, а за да стигне до схватката за златото, Георгиев записа три победи на 1/8, ¼ и полуфиналите. В битката за златото състезателят на “Берое” надделя над представителя на НСА Милослав Методиев, след като спечели последната точка за равенството 1:1.
В категория до 97 кг при класиците Станислав Кънев стартира вихрено и записа 2 бързи победи. На 1/4-финалите Кънев допусна неочаквана грешка, която, добавена към спорно съдийско отсъждане, се оказа решаваща за поражение с 4:5 от Симеон Станкович от Кюстендил. Впоследствие Станкович се класира за финал и така Станислав се включи в битката за бронза, в която бе категоричен и след 9:0 точки си заслужи медала.
На тепиха при класиците в различните категории излязоха общо 191 борци от 26 клуба.
При своето завръщане на тепиха в официално състезание след няколкогодишна пауза Даяна Иванова триумфира в категория до 72 кг при жените след стабилна борба в рамките на своите двубои и отчетливео преимущество на финала срещу шампионката при девойките Сийка Иванова.

 

Етикети: