Трифон Зарезан в Раднево

За четвърта поредна година по инициатива на Кмета на Община Раднево, се организира празника на виното и лозарите. Основната цел за провеждането на мероприятието е да се възпроизведат и да се покажат българските обичаи и традиции, с които народът ни се гордее.
Освен традиционния за празника обичай зарязване, ще се проведе музикалната програма от самодейците на Общински център за култура „Нончо Воденичаров“, читалищата и певческите групи от клубовете на пенсионера от Община Раднево. Едновременно със сценичните изяви на самодейците ще се състоят и конкурси в следните категории: за най-добър винар, за най-добър кулинар на сладко тестено изделие /приготвени в домашни условия/, най-добър кулинар на солено тестено изделие /приготвени в домашни условия/ и за най-красиво аранжирана маса, тематично съобразена с празника.
Тази година събитието ще се проведе отново на 14 февруари и ще разнообрази живота на местното население. Надяваме се общинският празник да бъде наистина запомнящ се и с наградите, които общината предвижда за победителите в съответните конкурси наистина да утвърдим българските обичаи!
От спонсори на Община Раднево ще има осигурено около един тон вино и вкусно мезенце приготвено на място за всички жители и гости.