Откриха обновената библиотека в Медицинския факултет на Тракийския университет

Откриха обновената библиотека в Медицинския факултет на Тракийския университет, след сериозен ремонт и преустройство.

Едно от любимите места на студентите вече се разпростира на площ от 650 кв. м., на разположение са 48 хиляди тома литература, напълно обновена и модерна материална база и 21 компютъра, на които ще имат достъп и до дигиталната колекция на библиотеката.

Дългогодишният библиотекар Петя Райкова разказва, че началото на библиотеката е положено е през 1984 година в една малка зала с площ от около 80 кв. м. и с фонд от едва 2000 тома, с годините е местена и надграждана , а преди ремонта е разполагала с площ от близо 300 кв. м. и морално остарели мебели, стелажи и условия.

Деканът на Медицинския факултет доц. д-р Юлиан Ананиев дари на библиотеката нова медицинска литература и благодари на всички за неуморния труд: „Всички, ние, правим това и тези условия най-вече за нашите студенти и нашите преподаватели. И дори частица от нас да сме успели да пренесем тук, това означава, че сме направили нещо за тях.”

Заместник-ректорът по проектната дейност доц. д-р Емил Славов , който е преподавател и бивш възпитаник на Медицинския факултет заяви подкрепа за бъдеща модернизация: „Спомням си библиотеката от времената, когато аз бях студент и я виждам каква е сега – разликата е внушителна, за което поздравявам всички, които са участвали в проекта за нейното обновяване и им желая много нови успехи. Това, което е постигнато може да се надгражда с дигитализация, за което ние – от Академичното ръководство ще съдействаме”