Община Гурково организира доставка по домовете на лекарства, храни и продукти от първа необходимост за нуждаещите се възрастни хора от града и селата

Община Гурково организира доставка по домовете на лекарства, храни и продукти от първа необходимост за нуждаещите се възрастни хора от града и селата.
На тел.: 0895311259 всеки ден от 9 до 16 часа могат да се обаждат самотно живеещи възрастни хора, болни или трудноподвижни, за да им се доставят необходимите храни и медикаменти.
Мобилни екипи от общински служители ще доставят поръчките им до домовете. Сутрешните заявки ще се изпълняват до следобед, а следобедните – на следващия ден.
Кметовете и кметските наместници в селата ще обобщават необходимостта от доставка на храни и лекарства и ще съобщават данните на длъжностното лице.
Продуктите се закупуват със средствата на възрастните и трудно подвижните хора и по тяхна заявка.
Молим заявките да подават само хора, които в този момент няма на кого да разчитат и апелираме за разбиране и отговорно отношение. Целта ни е да се погрижим за най-уязвимите ни съграждани.
И нека всеки от нас, който има по-възрастни близки, приятели и съседи, които живеят сами, да им помогне с пазаруването при нужда.
Домашен социален патронаж продължава да се грижи за всички свои потребители, които ще получават храна по домовете.