БФС представи два варианта за край на сезона в Първа лига

След днешното заседание на БФС бяха представени два варианта за завършек на настоящия шампионат, обяви сайтът на ПФК “Берое”. Ето възможностите към този момент:

  1. При подновяване на 1 май 2020 г. ще се изиграят всички оставащи 12 кръга, както и двубоите от турнира за Купата на България.
  2. Ако първенството бъде подновено на 23/24 май или през месец юни, ще бъдат изиграни само двете срещи до края на редовния сезон и ще бъде определено крайното класиране след тези двубои. Мачовете от турнира за Купата на България също ще бъдат изиграни.

Представителите на БФС ще поискат информация от УЕФА по следните възможни казуси:

  • Ще предприеме ли УЕФА вариант за нова промяна на своя календар, като първенствата на Стария континент да бъдат доиграни до 31 юли или 31 август 2020 г.; съществува предварителна информация, че тази тема се коментира от централата в Нион и големите лиги;
  • Ще запази ли УЕФА датите 1-9 юни за националните отбори и изиграването на баражите за ЕВРО 2021, на този етап мачът България – Унгария е насрочен за 4 юни 2020 г.

БПФЛ ще се допита до всички клубове от Първа лига и очаква да получи тяхното писмено становище до 17 часа на 26 март 2020 г.

В писмото си до клубовете от БФС уточняват: “като разумни хора не изключваме и възможността футболни мачове да не могат да се играят за дълъг период на Стария континент. На този етап обаче, преди да има евентуално промяна, указанието на УЕФА е БФС да представи на 28 юни 2020 г. крайно класиране в първенството за сезон 2019/2020 г. и да определи участниците в турнирите на УЕФА”.