Районна прокуратура-Казанлък привлече като обвиняем и задържа 45-годишен мъж за извършени две кражби в условията на опасен рецидив

Днес, 7 май 2020 г., Районна прокуратура-Казанлък ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо К.Х., на 45 г. Той е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 1.05.2020 г. до 3.05.2020 г., в гр. Казанлък, в условията на продължавано престъпление – на два пъти, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот /демонтиране на стъклопакет/, е отнел чужди движими вещи – два велосипеда, от владението на другиго и 40 метра мостов проводник със сечение 4 кв.мм., от владението на друго лице, без тяхното съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата представлява опасен рецидив – престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2 вр. с чл. 195, ал. 1, т. 3 вр. с чл. 194, ал. 1 вр. с чл. 29, ал. 1, б. „б“ вр. с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.
Предвид обстоятелството, че обвиняемият К.Х.е осъждан многократно за престъпления от общ характер, изтърпявал е ефективно наказание „лишаване от свобода”, има множеството криминалистически регистрации и настоящото деяние е извършено в условията на опасен рецидив, съществува реална опасност да се укрие, Районна прокуратура Казанлък го задържа за срок до 72 часа.
Предстои Районен съд – Казанлък да насрочи заседание по искането на прокуратурата.