Районен съд – Стара Загора призна за виновен мъж, неизпълнил разпореждане на полицейски служители на контролно-пропускателен пункт

Наказание „Глоба“ в размер на 1400 лева, получи В. А. от гр. Стара Загора, след като Районен съд – Стара Загора одобри постигнатото между него, защитника му и прокуратурата споразумение.

Обвиняемият се призна за виновен в това, че на 18.04.2020 г., в гр.Стара Загора, противозаконно пречил на орган на властта – полицейски служители, да изпълняват задълженията си по упражняване на ефективен контрол върху моторни превозни средства, напускащи гр.Стара Загора, на КПП „Калояновско шосе“, като не изпълнил полицейско разпореждане да обърне колата си и да се върне в гр.Стара Загора, а вместо това преминал с управлявания от него автомобил през контролно-пропускателния пункт. След като бил спрян за проверка, обвиняемият заявил, че трябва да посети село в Старозагорска област, където да нагледа земеделската си продукция. Полицейските служители му обяснили, че това не е основателна причина за пътуване, както и че трябва да се върне в гр.Стара Загора. Освен че не изпълнил разпореждането им, обвиняемият потеглил рязко с автомобила, излагайки ги на опасност. Навлезнал в насрещното пътно платно, заобиколил спрения там автомобил, за да избегне сблъсък, и се отправил в желаната от него посока. По-късно мъжът е издирен и установен в селото, което заявил, че иска да посети.

Одобреното от Районен съд – Стара Загора споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.