Съдия Асен Цветанов е новият административен ръководител – председател на Районен съд – Раднево

На 26 юни 2020 год. Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно избра Асен Цветанов за административен ръководител – председател на Районен съд – Раднево.

Той има 7 години юридически стаж в органите на съдебната власт като съдия, като към момента е съдия в Районен съд – Чирпан, командирован в Районен съд – Раднево.

По време на изслушването съдия Цветанов изложи мотивите за кандидатурата си. Един от тях е стремежът да довърши започнатата реформа в Районен съд – Раднево, като пряк и активен участник в нея, с воля да помогне за подобряване на дейността на съда и за повишаване на доверието на обществото към него. В резюмето си той посочи, че предвижда надграждане на достигнатото ниво на качествено и срочно разглеждане на делата, въвеждане на електронното правосъдие и употребата на съвременните технологични достижения в работата на съда. Съдия Цветанов заяви намерението си да следва поставените цели за постигане на устойчивост на въведените добри политики и стандарти, за утвърждаване на Районен съд – Раднево като работеща съдебна институция.

Подкрепа за кандидатурата заявиха Атанаска Дишева, Вероника Имова, Цветинка Пашкунова, Даниела Марчева – членове на ВСС, и Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд. Те заявиха адмирации за представянето на съдия Цветанов, за неговия принос в Районен съд – Раднево, и за възвръщане на доверието на гражданите в него, както и за качеството на неговата правосъдна дейност, висока правна култура, включително по Европейско право, и визия за модерното правосъдие. Обърнато бе внимание на дадената от Общото събрание на съдиите подкрепа и висока оценка на неговите качества.