ZARA Kid’s School – новата частна занималня за деца в Стара Загора

В Стара Загора отвори врати нова частна занималня за деца от 1. до 4. клас . „Решаване на домашни, игри, приятелство, подкрепа – всичко това в уютна атмосфера под наблюдението на професионалисти“, сподели при откриването на ZARA Kid’s School основателката Светозара Милчева. Тя подчерта, че инициативата за занималнята е продължение на езиков център ZARA School. „Избрах име за занималнята, което е на английски, тъй като едно от нещата, на които ще наблегнем, е именно изучаването на английски език под формата на игри. Освен това, при нас ще организираме и допълнително езикови курсове за деца“, заяви Милчева и изтъкна, че основните принципи, които ще се прилагат в обучението на децата са от метода на Монтесори. Там децата от ранна възраст се запознават със света на възрастните, учат се на самостоятелност и отговорност: „Ще играем на образователни игри, ще приготвяме храни по здравословни рецепти, ще посещаваме исторически и природни обекти в града“.
На въпрос защо частните занимални стават все по-предпочитани от родителите Светозара посочва и някои от основните предимства на ZARA Kid’s School: “Екипът ни е от квалифицирани учители с опит в преподаването и най-важното – с желание и ентусиазъм в това, което правят. Аз лично ще участвам активно в заниманията по здравословно готвене, образователни и развлекателни игри, организирането на ателиета за ръчно изработени изделия, както и при част от уроците по английски език. Сред удобствата на занималнята ни е и локацията й в Дома на строителя – в центъра на града, близо до основните училища „Иван Вазов“, „Васил Левски“, „Кирил Христов“, както и малкият брой ученици в групите – до 8 деца, което позволява прилагането на индивидуален подход към всяко от тях”.
Освен заниманията, след училище и по време на ваканциите, родители ще могат да се възползват от почасови занимания през уикендите и отпразнуване на най-прекрасните рождени дни.
„За да направи правилният избор, човек трябва да бъде добре информиран. Сигурна съм, че ще бъдем избор не само за родители, които нямат допълнителна помощ от баби и дядовци след училище, а и такива, които ще препочетат нас за по-добро интелектуално развитие на децата си!“, уверена е Светозара Милчева и не крие радостта си, че екипът на ZARA Kid’s School с много любов и старание ще се превърне в част от изграждане на много деца като личности!