Районен съд – Стара Загора осъди самокатастрофирал шофьор на кръговото на бул.„Славянски“ в гр.Стара Загора

Осем месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено за срок от три години, получи 22-годишният С. С от гр. Нова Загора, след като Районен съд – Стара Загора одобри постигнато в разпоредителното заседание споразумение за приключване на наказателното производство. Съдът го лиши от право да управлява моторно превозно средство за срок от десет месеца. По-леко предвиденото наказание „глоба“ не му бе наложено.

Подсъдимият се призна за виновен в това, че на 29.09.2019 г. в гр. Стара Загора е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно – 1,51 на хиляда, установено по надлежния ред с Протокол за химическа експертиза.

По делото е установено, че мъжът, движейки се по бул.„Славянски“, е реализирал пътно-транспортно произшествие, преминавайки през островната част на кръстовище с кръгово движение. Причинил е щети по моторното превозно средство и инфраструктурата.

Пред съдебния състав подсъдимият заяви, че разбира обвинението и последиците от споразумението и е съгласен с тях. Декларира, че доброволно е подписал споразумението, постигнато между него, защитника му и Районна прокуратура – Стара Загора.

Одобреното от Районен съд – Стара Загора споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.