Новата старозагорска артистична зона посреща знакова филмова премиера в Къщата на архитекта

68-минутният документален филм „Случаят Бедечка” ще се срещне за пръв път със зрителите си тази събота и неделя. В годините паркът Бедечка в Стара Загора се превърна в знаков за страната казус.

Старозагорската изследователка Димана Шишкова е събрала впечатления от Южна Америка, Берлин и Стара Загора в своеобразно глобално размишление за съдбата на зелените площи в градска среда.

Двете премиерни прожекции са от 20:30 ч., а безвъзмезден домакин е Къщата на архитекта. Съботната прожекция е запълнена. Места за неделната прожекция могат да се намерят тук https://www.eventbrite.com/e/114148316688. Изисква се регистрация, за да се спази нормата от 30 места в двора на Къщата на архитекта – заради правилата по повод коронавирусната зараза.

Къщата на архитекта е в ядрото на новата старозагорска творческа зона около уличката „Сава Силов”. С поредица събития в тази зона Творческият колектив „На улицата” започна изграждане на мрежа от творчески локации в Стара Загора. Само преди седмици новата пешеходна зона в града оживя от уличен музикален маратон – Творческият колектив „На улицата” събра музикантите на Стара Загора, за да напомни, че творците са едни от най-потърпевшите от ситуацията около коронавируса.