По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 22-годишен мъж за хулиганство

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Гълъбово съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо К.К., на 22 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за хулиганство, извършено със съпротива на орган на власт –  престъпления по чл. 325 ал.2 вр. ал.1 вр. чл.20 ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

На 15.07.2020 г., в с. Главан, обл. Стара Загора, възникнал конфликт между обвиняемия и други лица. К.К. заплашвал, ругал и нанесъл побой на двама мъже от гр.Стара Загора, като ударил с метален предмет и мотопеда, собственост на единия от пострадалите. В  РУ на МВР – гр. Гълъбово бил подаден сигнал за възникналия конфликт. При установяване на нарушението, К.К. и негови познати – съучастници, започнали да се държат агресивно към органите на реда, които били на място. Обвиняемият оказал съпротива срещу орган на властта – хвърлил метална тръба към  кмета на с. Главан, обл. Стара Загора, който осъществявал  действия по потушаване на конфликта.

К.К. е неосъждан до момента, като за извършеното от него престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“  до пет години.

Районен съд – Гълъбово е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че К.К. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо К.К. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.