Инициативи в програмата на Екофестивал Казанлък 2020

Младежки център за развитие „Взаимопомощ“ организира за пореден път инициативата “Без пари”.  Председателят на организацията Красимир Цанев  поясни, че това е място, пространство, където всеки може да занесе дрехи, книги, бижута, детски играчки, игри и дребна техника, които не използва вече или да си хареса и вземе нещо безплатно, като не е задължително да бъдат споделенивещи, за да севзематсъответнодруги.Няма ограничение в това колко неща ще бъдат донесени и колко ще бъдат взети.

Нещата, които не савзети по време на инициативата, ще бъдат предложенина социални институции в Казанлък, а останалите на фирма, занимаваща се с оползотворяване на текстил.

Събитиетоечастотекофестивал2020г.наМЦР-„Взаимопомощ“.

Неизменна част от организацията и провеждането на Екофестивала в Казанлък са доброволците на МЦР „Взаимопомощ“

/ В интернет намерих проекта, по който съм в България. Не случайно избрах него, защото искам да се запозная с различни общности и култури и да им помагам. Тук съмзащото харесах идеята на проекта./

Младежи със специални потребности и част от екипа по проект „Социално включване чрез заетост“ на сдружение „Бъдеще за децата“ се включиха с ателиета на открито – мобилна „Творителница“в рамките на десетото издание на Екофестивал – Казанлък 2020.

Проявите, които са част от праграмата на Екофестивал Казанлък 2020 ще продължат и през месец август.