Продължава блокадата до Стара Загора

Над 15 часа продължава блокадата на пътя Стара Загора – Хасково. След като протестиращите снощи бяха спрени от полицията и не успяха да блокират автомагистрала ,,Тракия”, затвориха движението в края на Стара Загора и останаха цялата нощ тук. Сутринта бяха подкрепени от свои съграждани.

Протестиращите отстъпиха от искането си за блокада на автомагистралата и поискаха само да преминат през нея и да освободят пътя.

,,Опитахме се да направим така, че да ни допуснат да преминем през детелината на магистралата, тоест да излезем от единия изход и да влезем от другия в Стара Загора, което е всичко на всичко 6-7 минути”, сподели Искра Михайлова. Те обаче не бяха допуснати от полицията и продължават с блокадата, като призовават: ,,Сега пред нас стоят условно две опции. Първата е да се откажем и да се приберем, което никой от тук присъстващите не приема за опция. Втората е да довършим маршрута си”.

“Имаме нужда от вашата гражданска позиция изявена сега. Точно сега. Подкрепете ни. Присъединете се към нас. Носете си вода. Носете си и палатки”, добавят протестиращите.

“Ние не приемаме гражданските ни права да бъдат нагло потъпквани със заповед, неясно чия и неясно каква. Днес сме ние. Утре в това положение може да е всеки от вас. Само заедно ще успеем. Ние сме тук и отстояваме. Чакаме ви”.